Nieuws Actueel

Deurninger Leon Scholten begint eigen bouwadviesbureau

Van onze redactie 20 juli 2015

Leon Scholten met zijn vrouw Miriam Lars Smook

„Ik heb jaren voor een baas gewerkt en daar mijn ogen en oren goed de kost gegeven”, vertelt hij in zijn woon- annex werkboerderij in het hartje van Deurningen.

Sinds vier weken is Scholten bezig met zijn bouwadviesbureau Scholten Bouwadviseurs en hij is optimistisch over de kansen: „De bouw trekt weer aan en mensen durven weer te bouwen. Maar ze lopen ook tegen veel zaken aan bij het bouwen van een woning of bedrijf. Wij kunnen het hele traject van begin tot eind zorgen voor optimale begeleiding. Van het doorspitten van het bestemmingsplan tot de vergunningaanvraag en het uitzoeken van de materialen. Ook het onderhandelen en contracteren van bouwbedrijven en aannemer is ons vak. Vragen op juridisch gebied lossen we op.”

GeldScholten weet zich gesteund door zijn vrouw Miriam, die voor hem de administratie doet. „Zonder haar had ik dit niet aangedurfd. We werken nu veel samen en dat gaat prima”, lacht Scholten. Hij weet dat er in zijn branche nog veel te winnen is. „Mensen denken dat wij geld kosten, maar ik kan hen verzekeren dat we geld voor de mensen verdienen. Ik heb laatst een project gedaan voor mensen en die waren uiteindelijk 14.000 euro goedkoper uit doordat wij de zaken hebben geregeld. Nou dat is toch een mooie luxe badkamer of keuken”, zegt hij veelbetekenend.

Elke woensdag houdt Leon Scholten vrijblijvend een inloopuurtje tussen 18.00 en 19.00 uur in zijn kantoor. Zo kan iedereen kennismaken. Want: „Bouwen moet leuk zijn en wij zorgen voor verlichting in het hele proces.” Aanmelden vooraf is wel nodig en kan via onderstaand nummer of e-mailadres: Scholten Bouwadviseurs, Scholtendijk 22, 7561 AR Deurningen, telefoon: 074-2051005 en mail: info@scholtenbouwadviseurs.nl.

Foto: Leon Scholten met zijn vrouw Miriam (Lars Smook)