Nieuws Actueel

Deurningse ondernemer (23) ontwikkelt caféschip

Van onze redactie 14 juli 2015

Cafeschip Vincent Seiger Erwin Waanders

Met een groep lekker het water op, biertje erbij, lekker barbecueën en even alle zorgen en stress van alledag vergeten. Dat idee had Vincent Seiger op het moment dat hij zijn 'caféschip' ontwikkelde. De jonge ondernemer (23) uit Deurningen houdt zich sinds 2012 bezig met zijn bedrijf in mobiele outdoor activiteiten en probeert in de groeiende markt de concurrentie steeds een stapje voor te zijn.

BumperballOpvallend voor een jongen die ooit begon aan een studie aan het CIOS, maar die altijd heeft geweten een eigen bedrijf te willen hebben. "Ik was de eerste die in Twente met bumperball begon en moet je nu eens kijken hoeveel ondernemers het ook doen", zegt hij triomfantelijk aan de keukentafel in zijn ouderlijk huis. Voor Seiger dan ook geen duur bedrijfspand op een industrieterrein.

Bierfiets Hij heeft het geluk dat z'n vader en broer een kwekerij runnen, waar hij attributen kan stallen. Zo ook zijn nieuwste 'uitvinding', 't Caféschip genaamd. "Hier bedenk ik alles en ik zoek naar nieuwe dingen. Ik luister goed naar wat mensen willen en probeer daar als eerste op in te springen."De oude, vertrouwde bierfiets kent iedereen. De boot van Seiger is eigenlijk een bierfiets, maar dan een die zowel op het land als op het water gebruikt kan worden.

Veilig "Bierfietsen liggen zwaar onder vuur door enkele ongelukken, daarom heb ik gekeken naar hoe ik het zo veilig mogelijk kan organiseren. Met de 'caféboot' heb ik al een struikelblok weggenomen. Over land of over water, er gaat altijd iemand van mijn bedrijf mee. De groep mensen die gebruikmaakt van de boot, hoeft dus geen BOB (bewust onbeschonken bestuurder -red.) aan te wijzen. Bovendien weten we precies waar we wel met de caféboot mogen 'varen' en waar niet. De boot kan over land met een multimover, die maximaal 6 kilometer per uur gaat", zegt Seiger, die aangeeft dat er tal van arrangementen te boeken zijn voor zijn zelfgebouwde boot.

Zelf bouwen"Ik heb er de afgelopen winter een aantal maanden aan gewerkt en heb hem helemaal zelf verzonnen, getekend en gemaakt. Alleen de barbecue heb ik door een professional laten maken, daar wil ik mijn handen niet aan branden", lacht hij.

In de boot is plaats voor zestien mensen, mooi voor een teamuitje of een bedrijfsfeestje. "Ik werk samen met een aantal horecaondernemers uit de buurt en heb met café Pelle's in Deurningen een aantal arrangementen ontwikkeld. Dat is voor mij de manier om voet aan de grond te krijgen in de regio. Ik moet het hebben van mond-tot-mondreclame en ik gebruik Facebook ook als uithangbord."

Foto: Erwin Waanders