Nieuws Actueel

Deutsche Bank heeft het zwaar

Bram de Vrind 29 juli 2014

Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal de winst met bijna een derde zien afnemen in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde de grootste bank van Duitsland dinsdag.

De winst van Deutsche Bank kwam het afgelopen kwartaal uit op 237 miljoen euro, tegenover 334 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De afname kwam onder meer doordat Deutsche Bank meer belasting moest betalen: de belastingpost nam met bijna 50 procent toe. Ook kosten door strengere regelgeving en de lage rentestanden speelden het financiële concern parten. Marktkenners gingen in doorsnee uit van een winst van 470 miljoen euro.

OekraïneDe winst voor belastingen van Deutsche Bank nam ten opzichte van vorig jaar met 16 procent toe tot 917 miljoen euro. De opbrengsten van het financiële concern gingen met 4 procent omlaag tot 7,9 miljard euro. Bestuurders Jürgen Fitschen en Anshu Jain constateerden dat Deutsche Bank in 'een complexe omgeving' moet opereren, waarbij de economieën van de wereld groeien in verschillende tempo's en spanningen in onder meer Oekraïne en het Midden-Oosten mogelijk een impact krijgen op de financiële markten.

Dienstverlening uitbreidenDeutsche Bank, dat onlangs 8,5 miljard euro aan kapitaal ophaalde, kondigde aan een deel van de opbrengst te gebruiken om zijn dienstverlening uit te breiden.