Nieuws Actueel

Deutsche Bank in het rood

Lotte Grimberg 29 oktober 2014

Deutsche Bank is in het derde kwartaal in de rode cijfers beland, als gevolg van hoge juridische kosten waar de bank mee heeft te kampen. Dat maakte de grootste bank van Duitsland woensdag bekend.

SchandalenDeutsche Bank moest 894 miljoen euro opzijzetten om de lasten te dekken die worden gemaakt vanwege de schandalen waarmee de bank in verband wordt gebracht. Het nettoverlies kwam uit op 94 miljoen euro vergeleken met een winst van 41 miljoen euro in het derde kwartaal vorig jaar. De winst voor belastingen was afgelopen kwartaal wel flink hoger dan een jaar geleden. Deze bedroeg 266 miljoen euro, tegen 18 miljoen over dezelfde periode vorig jaar.

GesjoemelDe bank is verwikkeld in een reeks zaken, zoals gesjoemel met rentetarieven als Libor en de vermeende manipulatie van valutakoersen. Ook loopt er een onderzoek naar de schending van handelssancties door Deutsche Bank tegen landen als Iran en Cuba. Er moeten nog schikkingen worden getroffen in die zaken.

KwestiesDe uiteindelijke juridische kosten voor de bank zullen volgens Duitse media in de miljarden gaan lopen. Vorig jaar was Deutsche Bank 3 miljard euro kwijt aan juridische kwesties.

ZelfmoordOnlangs werd een hooggeplaatste jurist van Deutsche Bank dood aangetroffen. De man, die vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd, was nauw betrokken bij onderhandelingen over de juridische kwesties. Eerder dit jaar pleegde een andere werknemer van Deutsche Bank ook al zelfmoord.