Nieuws Actueel

Deze lente eten we in een tram

Jeroen Jansen 2 januari 2014

De Hoftrammm, het eerste culinaire hoogstandje in een tram, gaat dit voorjaar rollen over de Haagse tramrails. Ondernemer Bobby van Galen wist via crowdfunding zijn plan te realiseren.

Tot nu toe zagen 119 mensen brood in de plannen van Van Galen, en doneerden een bedrag aan de ondernemer, om zijn tramrestaurant ook daadwerkelijk te starten. Daarmee loopt de actie voorspoediger dan verwacht en kan de tram al dit voorjaar gaan rijden.

Van Galens doel is om een ton binnen te slepen middels zijn crowdfundingactie. Op dit moment geeft hij aan op tachtig procent van zijn doel te zitten. Aangezien de campagne pas eind januari sluit, gaat dat lekker. Maar de campagne brengt meer met zich mee. "Uit allerlei onverwachte hoeken komt steun voor de tram. Niet alleen van mensen die willen investeren of alvast willen reserveren, maar ook van grote partijen die een partnership willen."

De Hoftrammm wordt een rijdend restaurant in een verbouwde Haagse tram die langs verschillende bezienswaardigheden in Den Haag zal rijden. Na jaren van afstemming tussen de Haagse vervoersmaatschappij HTM, de gemeente Den Haag en andere betrokken partijen heeft de 34-jarige Van Galen groen licht gekregen voor het eerste Nederlandse tramrestaurant.

De campagne leidde tot veel input voor de tram, dit stelde Van Galen in staat om zijn plan verder aan te scherpen. Er is een geheel nieuw ontwerp gemaakt in samenspraak met investeerders en de tram kan op korte termijn omgebouwd worden. Bobby is overtuigd dat de campagne gaat slagen: “Ik hoor van veel mensen dat zij nog gaan investeren. Het is niet meer de vraag óf Tramrestaurant Hoftrammm er komt, maar of je straks nog wel kunt zeggen dat je één van de oprichters bent. Mensen moeten er nu snel bij zijn."