Nieuws Actueel

DGS Processing Solutions: Klein bedrijf met grote spelers

Van onze redactie 2 november 2015

DGS Dennis Grolleman Frans Nikekls

Vooralsnog gaat het DGS voor de wind. Het bedrijf is volop in ontwikkeling en levert de gemeenschap extra werkgelegenheid op. En de groei is er nog lang niet uit. „We zijn volop in ontwikkeling. Begonnen met slachtlijnen bevat de onderneming nu diverse takken als logistiek, robotics en engineering. Omdat we hier alles onder één dak hebben en korte lijnen hanteren kunnen we strakke leveringsafspraken maken en belangrijker: ze ook nakomen. Dat is de grote kracht van een kleine onderneming in deze sector met hele grote spelers op de markt.”

GrollemanDe naam Grolleman en de vleessector zijn al decennia met elkaar verbonden. Dennis verliet het Apeldoornse familiebedrijf, gespecialiseerd in industriële productverpakkingen, en ging zijn eigen weg. „Dan kom je ergens terecht waar het anders blijkt te gaan dan je had verwacht en gehoopt en dat is dan de reden dat je het maar zelf gaat doen. Het voordeel is natuurlijk dat ik met de vleesverwerkende sector ben opgegroeid. Met een duidelijk doel voor ogen, een gezonde visie en door de beste mensen om je heen te verzamelen kom je een eind. We vormen van kantoor tot de montagehal één team. De directeur zit hier niet in een decadente directiekamer. Opdrachten gaan van de tekentafel twee deuren verder naar mensen die het moeten maken en daar zit verder geen oponthoud tussen. Bovendien zoeken we de toeleveranciers zoveel mogelijk in de buurt.”

MijlpaalDGS, dat Grolleman samen met zijn partners Henk ter Avest, Johan Kalter en Onno Lukkien leidt, nam een paar weken geleden Keizers Metaal met twintig werknemers over, waarmee het deels zijn eigen toeleverancier is geworden en nog meer ‘made in Haaksbergen’ werd. „Dat is weer een mooie mijlpaal in het prille bestaan van DGS. We stellen hoge eisen aan onze toeleveranciers en Keizers Metaal is zo’n bedrijf dat daaraan voldoet.”

Grolleman benadrukt dat de overname niets zal veranderen aan de bedrijfsvoering van de nieuwe poot binnen de holding van Grolleman. „De gelegenheid deed zich voor om het bedrijf over te nemen. Voor ons is dat een zekerheid met het oog op de toeleveranties. Keizers blijft overigens Keizers. Aan die sterke naam gaan we niets veranderen en als DGS moeten we netjes in de rij van de opdrachtenstroom aansluiten.”

GroeikansenGrolleman ziet enorme groeikansen voor DGS en nieuwe projecten zitten al in zijn hoofd. Dat voortdurende ontwikkelen behoort tot de kernwaardes van DGS. „Daar hoort ook slagvaardigheid bij. De reden dat wij in korte tijd zo’n explosieve groei doormaken zit hem vooral in het feit dat de grote spelers op de markt het overzicht soms kwijt zijn en klanten hier uit eigen beweging komen vragen of we iets voor ze kunnen betekenen. Die willen verder. Er moet geld worden verdiend en dus moet die slachtlijn of die nieuwe robot er zo snel mogelijk staan. Hetzelfde geldt voor onderhoudsservice. Als je twee weken op een onderdeeltje moet wachten schiet dat niet op en dat leidt tot frustraties. Hier zit je rechtstreeks met de mensen aan tafel die de opdracht uitvoeren. En aan die manier van werken zullen we altijd vasthouden.”

Groter groeien betekent in deze sector vaak ook verhuizen naar andere locaties. Daarvan zijn voorbeelden te over. Grolleman zegt dat daar geen sprake van is. „Er is geen reden te veronderstellen dat DGS uit Haaksbergen zou vertrekken als we doorgroeien. De mensen die hier werken komen immers uit de omgeving en op deze locatie zijn uitbreidingsmogelijkheden. Voorlopig blijft DGS mooi Made in Haaksbergen.”

Foto: Dennis Grolleman van DGS. (Frans Nikkels)