Nieuws Actueel

Dief op Schlagerfestival Rossum propte 7.700 euro in zijn onderbroek

Van onze redactie 6 januari 2015

Hij was de onbetwiste topper van het Tiroler Schlagerfestival in Rossum in het weekeinde van 18 en 19 oktober van het vorig jaar: de beroemde Duitse schlagerzanger Michael Holm.

Organisator Reinold Hutten, één van de organisatoren, kan zich de commotie achter de schermen in de feesttent van het Tiroler Schlagerfestival nog heel goed voor de geest halen. Terwijl in de tent duizenden mensen feest vierden, heerste er in de artiestentent grote paniek. Want toen er direct na Holms optreden contant met de schlagerzanger moest worden afgerekend, bleek de enveloppe met geld - in totaal 7.700 euro - verdwenen.”

Vreemd In overleg met de beveiliging werd de artiestentent direct hermetisch afgesloten. Niemand kon er in of uit. Hutten en de beveiliger keken rond en hun blik viel op de 26-jarige Enschedeër, die zich in hun ogen ‘vreemd’ gedroeg.

Taxi Hutten: „Hij was heel zenuwachtig en vroeg steeds of de door hem bestelde taxi er al was. Zijn gedrag was reden voor de beveiliging om hem preventief te fouilleren.” Dat leverde niets op. De tweede fouillering vond plaats in een toiletruimte. Hutten: „En toen viel hij door de mand. Hij had de enveloppe met geld in zijn onderbroek verstopt. Vanzelfsprekend sprongen wij een gat in de lucht want voor hetzelfde geld was de man met de enveloppe met die 154 briefjes van 50 euro allang verdwenen.”