Nieuws Actueel

Dierenarts Erica Tonnema uit Enschede komt met cadeaubon voor dierenvrienden

Van onze redactie 17 juni 2015

Tonnema lars smook

De bon is verkrijgbaar met een waarde van 5, 10 en 20 euro en alleen te koop en in te leveren bij de praktijk aan de Hengelosestraat in Enschede. Als het loopt, wil Tonnema de bon ook via collega-dierenartsen in Enschede aan de man brengen, zodat de bon bij alle veterinairen in de stad kan worden besteed.

,,We constateerden dat er veel bonnen zijn om iemand iets te geven, maar nog geen cadeaubon van de dierenarts. Dat leek ons een goede aanvulling. Je kunt zo’n bon aan iemand geven die het financieel wat minder heeft, zonder dat het betuttelend overkomt.”

BedragenErica Tonnema denkt dat de beschikbare bedragen geen probleem vormen. ,,Als je een bosje bloemen of een boek cadeau geeft aan iemand ben je ook zo 10 tot 25 euro kwijt.’’

CadeauIn de praktijk merkt ze dat de mensen er even aan moeten wennen. Een dierenarts cadeau geven is tenslotte niet alledaags. „Maar als ze zich er in verdiepen, zeggen ze: waarom eigenlijk ook niet? Je hoeft meteen niet meer na te denken wat je een dierenvriend moet geven.”

Praktijk in de schijnwerpersAan de andere kant is het ook een goede mogelijkheid om de praktijk in de schijnwerpers te zetten. „We hebben het druk zat, maar je moet wel aan de weg timmeren. Naamsbekendheid is belangrijk. We hebben een vaste klantenkring, maar je kunt voor de bestendiging van je praktijk altijd nieuwe mensen gebruiken.”Erica Tonnema wil zich vaker actief in de kijker spelen. In het voorjaar houdt ze castratie-sterilisatiedagen met gereduceerde tarieven, juni is uitgeroepen tot maand van het chippen en acties met ontvlooiings- , ontwormings- en onttekingsmiddelen staan centraal in de zomermaanden. „Hiermee maak je mensen ook bewust van specifieke dierenzaken die in bepaalde jaargetijden spelen. Die breng je dan met een actie onder de aandacht.”

Foto: Lars Smook