Nieuws Actueel

Dierenkliniek Twente voert apk voor huisdieren in

Van onze redactie 15 mei 2015

Dierenkliniek twente ivo kruger

Het regelmatig laten controleren van hond of kat voorkomt ernstige kwalen, zo is de overtuiging. „Mensen komen nu vaak pas als het al echt misse boel is”, zegt dierernarts Ilse Woudenberg.

Zorg„Mede door de crisistijd is preventieve dierzorg een ondergeschoven kindje geworden. Maar hoe eerder je iets ontdekt, des te beter het vaak is.” De Sophia-Vereniging, een belangenvereniging voor huisdieren, onderschrijft die stelling.

BTW„Rekeningen van dierenartsen kunnen flink oplopen, reden voor mensen om soms te wachten tot het te laat is. Dat veroorzaakt ernstig dierenleed.” De vereniging vraagt staatssecretaris Wiebes om het btw-tarief voor de dierenarts te verlagen van 21 naar 6 procent.

PakketHet ‘Gouden Baasjes-abonnement’ dat dierenkliniek Twente aanbiedt kost tussen de 14 en 24 euro per maand, afhankelijk van het pakket. In het pakket zitten behalve een jaarlijks onderzoek een aantal belangrijke vaccinaties.

Foto: Dierenarts Ilse Woudenberg verwacht dat een abonnement op de dierenarts helpt om honden en katten preventieve zorg te bieden. „Nu komen mensen pas als het al misse boel is.” Voor een hondenpakket zijn de maandelijkse kosten 18 tot 24 euro. (Ivo Kruger)