Nieuws Actueel

Dierenopvang Brammelo gaat met kattenkoopavond en seniorenkamer met de tijd mee

Van onze redactie 4 mei 2015

Brammelo Reinier van Willigen

Oudere honden horen niet in een apart hok, vinden ze bij de Dierenopvang Brammelo. Bij Brammelo, waar afgelopen zondag een open dag werd gehouden, is de seniorenkamer een van de pronkstukken die ze aan het massaal toegestroomde publiek laten zien. „We hebben er zelfs een televisie neergezet”, vertelt beheerder Erny Severt. „Om ze een huiselijk gevoel te geven en het idee dat ze niet in een kennel zitten.”

WashsaloonDe seniorenkamer is een van de veelbezochte ruimtes op de open dag. Ook de nieuwe douche, oftewel Brammelo’s hondenwashsaloon, trekt de aandacht. Het asiel, met bovendien een dierenpension en een hondenschool, kon deze wasplaats voor honden dankzij gulle giften van sponsors aanschaffen. „Als zwerfdieren hier binnenkomen en ze zijn vies en zwak knappen ze enorm op van onze nieuwe douche.”

ZomerHoewel de drukste periode er weer aan komt, de zomerperiode, is Edwin Severt tevreden over de belangstelling voor de asieldieren. Brammelo timmert actief aan de weg, met bijvoorbeeld een koopavond voor mensen die een kat willen aanschaffen. „Ook doen we erg veel op sociale media als Facebook en Twitter. Dat werkt. Alle asielhonden staan er op. Zo brengen we ze onder de aandacht.”

Ongeveer vijfhonderd mensen hebben de open dag bezocht.