Nieuws Actueel

Dieselgate Volkswagen: Entschuldigung!

Rik Nizet 5 oktober 2015

Volkswagen zegt sorry entschuldigung groot

Met een paginagrote advertentie in verschillende Duitse kranten heeft automaker Volkswagen zondag zijn excuses aangeboden voor het dieselschandaal. "We zullen er alles aan doen om uw vertrouwen terug te winnen", luidt de tekst onderaan de advertentie.

Volgens de automaker waren de pagina's eigenlijk bedoeld om Duitsland te feliciteren met de eenwording van het land 25 jaar geleden, met alle gerelateerde lofuitingen van dien.

Door het schandaal heeft onder meer het imago van Volkswagen een forse knauw gekregen. De automaker kondigde eerder aan dat wegens het dieselschandaal 11 miljoen auto's terug moeten naar de garage voor nieuwe software, omdat met de huidige software de uitstoot van schadelijke stoffen kan worden gemanipuleerd.

BestuursvergaderingDe top van Volkswagen komt naar verluidt woensdag bijeen in een buitengewone bestuursvergadering om de aanstelling van hoofd financiën Hans Dieter Pötsch als president-commissaris te bekrachtigen. Ook worden de nieuwste bevindingen van het interne onderzoek besproken. Dat heeft volgens bronnen al geleid tot het ontslag van meer dan tien managers.