Nieuws Actueel

Digimoo Studios: 'Oscar' voor Nederlandse appbouwer

Rik Nizet 29 juni 2015

Appbouwer oscar voor digimoo studios groot

De door de Leidse Digimoo Studios geproduceerde app voor kinderen Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat heeft in de Verenigde Staten de prestigieuze Tabby Award gewonnen. De Tabby Award is een juryprijs voor apps gemaakt voor tablets zoals de iPad.

De prijs wordt gezien als de Oscar voor de belangrijkste apps. Aan de wedstrijd deden meer dan 200 inzendingen mee uit 16 landen. Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat was eerder al genomineerd in de categorie kinderapps, maar maandag is bekend geworden dat de prijs door een internationale jury.Nuchter blijvenBarnier Geerling, bedenker en producent van de app is in de wolken met de prestigieuze prijs. "We hebben niet van de minsten gewonnen: ook veel grotere producenten als Disney en Nickelodeon deden mee in onze categorie. Toch blijven we nuchter. Dat een professionele vakjury onze app bekroont met zo'n belangrijke prijs is natuurlijk geweldig, maar nog veel leuker zijn de enthousiaste reacties van kinderen die helemaal opgaan in onze verhalen. Daar doen we het voor en daarom zijn nieuwe afleveringen al in productie."

Magisch verhaalStorm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat is de eerste aflevering van een serie kinderverhalen in de vorm van een app voor iOS en Android apparaten. Kinderen vanaf vijf jaar en ouder beleven de avonturen van Storm & Skye, twee kinderen die in een autowasstraat een magische doorgang vinden naar een mysterieuze wereld. De app is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. De Nederlandse versie is ingesproken door Bram van der Vlugt. Eerder won de app al de award voor Best Mobile App Award for Toddlers and Children.