Nieuws Actueel

Digitale abri rukt op

Rik Nizet 23 maart 2015

Digitale abri 335

Nu er miljarden euro's aan digitale reclame worden uitgegeven om consumenten op onder meer de desktop en hun mobiel te bereiken, verovert digitale reclame nu ook de straat.

Dat er veel digitale reclame ingezet wordt via desktop en mobiele devices is niets nieuws. Echter wordt digitale reclame steeds breder ingezet. Deze week lanceerde internetmarketingbureau Yonego een campagne waarbij digitale reclame wordt uitgeserveerd op digitale abri's op metrostations.

InteractieDoor middel van de digitale inzet, ontstaan meer mogelijkheden om interactie tussen passant en abri te benutten. De ontwikkelingen staan nog in de kinderschoenen, maar marketeers zijn het er over eens dat een groot deel van alle reclame in de komende jaren verder zal gaan digitaliseren.

Big dataHet gebruik van big data speelt daarin een grote rol. Data kan worden gebruikt om op het juiste moment, aan de juiste persoon de juiste boodschap te laten zien. Reclame wordt op deze manier intelligenter, waardoor adverteerders hun marketingbudget beter kunnen investeren én consumenten meer relevante reclame krijgen te zien.

"Voor adverteerders is het van cruciaal belang steeds gerichter reclame te kunnen maken. Met digitale reclame kun je handig gebruik maken van alle data die digitaal beschikbaar is, om op die manier je reclame zo effectief mogelijk in te zetten. Het is een logische ontwikkeling dat digitale reclame ook de straat verovert, aangezien de kracht van digitaal gecombineerd kan worden met de kracht van het reclamemiddel om veel mensen te bereiken", aldus Joris Toonders van Yonego.