Nieuws Actueel

Dijkhuizen bedankte voor Wie is de Mol?

Van onze redactie 29 december 2014

"Toen ze me vroegen mee te doen heb ik ook in eerste instantie nee gezegd. Omdat ik niet durfde. Ik ben verlegen en kijk de kat liever eerst uit de boom. Wie is de Mol? houdt in dat je met negen andere mensen op een vliegtuig stapt, naar een onbekende bestemming. Dat vind ik nogal wat. Na een gesprek met de productie werd ik enthousiast en dacht ik: 'we doen het gewoon'. Het was heel eng, maar het was fantastisch. Ik heb geen moment spijt gehad."

Dijkhuizen is blindelings in het avontuur gestapt. "Ik zie het wel als ik daar kom. En dan ga ik het gewoon meemaken en ga ik er vol voor. Je wordt natuurlijk wel voorbereid door de productie, alles wordt uitgelegd. Ik heb bewust geen oude afleveringen terug zitten kijken, anders zou ik mogelijk alsnog nee zeggen. Dus ik ben er gewoon cold turkey erin gegaan."

Onopvallend Wat voor eigenschappen moet een mol hebben? Carolina: "Ik denk dat een goede mol onopvallend kan zijn, maar ook de aandacht van zich af kan leiden. Je moet echt over verschillende karaktereigenschappen beschikken. En je moet heel goed kunnen liegen. En stressbestendig zijn. Als je als eerste wordt ontdekt, houdt het hele programma op. Voor alle kandidaten geldt dat ze stressbestendig moeten zijn en stevig in de schoenen moeten staan."

Carolina prijst de sfeer in de groep. "Die was heel goed. Dit is echt een onwijs leuke club mensen. We hebben gelachen, maar ook keihard het spel gespeeld." Toevallig kent ze Evelien Bosch goed. "Ik zat met haar in de klas, met haar ben ik opgegroeid. Ik ken haar al van jongs af aan."

​Musicals Carolina speelde de hoofdrollen in de musicals Aida, The Lion King en Sister Act. Recent was ze zien in De beste zangers van Nederland. De eerste aflevering van Wie is de Mol? op 1 januari is meteen heel spannend, zegt Carolina. "Er gebeurt best wel veel in de eerste aflevering, je zit er meteen in. Voor de diehard molfans: op 1 januari gaan we meteen keihard van start met een aflevering waarin zoveel gebeurt en we zulke leuke opdrachten moeten doen, ik denk dat mensen dit heel erg gaan waarderen."