Nieuws Actueel

Dijsselbloem: geen commissie woekerpolissen

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4848332

"Tot mijn spijt, want ik zou graag een nationale commissie instellen om de rommel op te ruimen. Maar het is te complex en het gaat gewoon niet lukken", zei Dijsselbloem. In de woekerpolisaffaire werden in de jaren '90 tussen de 6 en 7 miljoen producten verkocht, die mensen vaak veel geld kostten. Nog altijd zijn veel mensen niet gecompenseerd en is het zogenoemde 'ontwoekeren' niet afgerond.

Committeren aan de uitkomst Dijsselbloem stelde in het Kamerdebat dat een nationale commissie alleen kan werken als alle verzekeraars en gedupeerden zich van tevoren committeren aan de uitkomst. "Zover reikt mijn macht niet", zei de minister. Zo'n commissie kan nooit iedereen tevreden stellen en zal mensen er niet van weerhouden door te procederen. "De weg naar de rechter blijft altijd open staan."

Frustratie blijft De Tweede Kamer toonde zich - net als tijdens het vorige debat over de woekerpolissen een half jaar geleden - bijzonder chagrijnig over het tempo waarin de affaire door verzekeraars en adviseurs wordt aangepakt. Een 'wanstaltige vertoning', zei PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. De voorzitter van de Kamercommissie turfde in het debat 27 keer het woord teleurstellend of onbevredigend. Dijsselbloem waarschuwde de Kamer dat de frustratie nog wel even zal blijven.