Nieuws Actueel

Dik Wessels investeert verder in olie

Van onze redactie 2 november 2015

Image 5395637

Na een mislukt verkoopproces van Argos enkele jaren terug – de veronderstelde Russische koper haakte af – fuseerde Argos dit jaar met Varo Energy uit Zwitserland, dat ook raffinaderijen heeft. Wessels kondigde afgelopen zaterdag in een interview met het Financieele Dagblad aan, dat er verdere overnames volgen in de oliesector. Over het nieuwe fusiebedrijf zegt Wessels dat het de grootste onafhankelijke olieleverancier van Noord-West Europa is. ,,In Nederland zijn wij de grootste leverancier van olie. De gezamenlijke omzet is 30 miljard euro.”

Olieprijzen Dat hij verder in olie stapt is opmerkelijk, omdat olieprijzen enorm zijn gekelderd en de koersen van oliemaatschappijen onder druk staan. Shell meldde vorige week een daling van 70 procent van het resultaat en kondigde aan te zullen stoppen met het winnen van olie uit teerzand. Wessels rekent echter op een herstel van de olieprijzen en maakt zich ook niet al te druk over de opkomst van wind- en zonne-energie. ,,Dat zal best een paar procent invloed hebben op de wereldmarkt. Maar we krijgen ook steeds nieuwe producten uit olie. Dus wij hebben gedacht, we moeten in olie zitten.”

Glasvezel Wessels zegt in het FD-interview dat hij met glasvezelnetwerken meer verdiend heeft dan met zijn investering in internetprovider World Online. De investering in World Online leverde Reggeborgh destijds 1,7 miljard gulden op. Wessels begon met de aanleg van glaswezelnetwerken op een moment dat bijna alle deskundigen die hij raadpleegde het hem ontraadden, omdat de markt er nog niet rijp voor zou zijn. De verkoop van het door Reggeborgh opgerichte glasvezelbedrijven Reggebifer (aan KPN) en Eurofiber (aan het Franse Antin Infrastructure Partners) nog meer.