Nieuws Actueel

Dik Wessels is vooral blij met z’n nieuwe smartphone

Van onze redactie 6 november 2015

Dik Wessels Carloter Ellen

„Mooi zo’n iPhone”, zegt de 69-jarige bouwmagnaat uit Rijssen. „Ik kan er alleen niet mee sms’en, daarvoor zijn mijn vingers te dik. Dat kon ik met mijn oude Nokia 6210 dan weer wel.” De mailfunctie in zijn nieuwe smartphone blijft ook onbenut, want aan email doet Wessels niet. Mailtjes print zijn assistente Sini Wijnen trouw voor hem uit en zij typt ook de antwoorden.

Toch groeide Wessels kapitaal in het afgelopen jaar juist dankzij de verkoop van twee IT-gelieerde bedrijven. Reggeborgh deed twee glasvezelbedrijven van de hand. Eurofiber werd verkocht aan het Franse Antin Infrastructure Partners en Reggefiber voor 610 miljoen aan KPN.

BenzinepompZelf heeft Wessels dus weinig met IT, ook al overschreed zijn vermogen de magische grens van een miljard na de investering in internetprovider World Online. „Maar je belt, of het allemaal klopt wat in Quote staat?”, herhaalt Wessels de vraag. „Ja, dat zal best. Ik zal er eens even eentje laten halen bij de benzinepomp.”

OlieZoals gemeld zet Wessels nu sterk in op olie. Waar de olieprijs enorm is gekelderd en Shell afgelopen week een winstdaling van 70 procent meldde, verwierf Wessels 33 procent van de aandelen in Varo Energy, de grootste oliehandel van noordwest Europa met raffinaderijen in Zwitserland en Duitsland. Wessels verkreeg de aandelen door zijn oliehandel Argos in te brengen bij Varo. „Met olie valt best geld te verdienen”, zegt Wessels. „Wij pompen geen olie op, maar slaan het op, verwerken en verhandelen het. Dat is een compleet andere handel.”

Meer vrijHij werkt trouwens nog maar drie dagen per week, meldt Wessels opgewekt. „Ik heb tegenwoordig meer vrij dan dat ik werk.” Van die drie dagen is hij er minstens één kwijt met het gratis geven van advies aan ondernemers die hem daar om vragen. „Er komen hier zeer regelmatig ondernemers die ik ken langs om te vragen hoe ik over een bepaalde zaak of probleem denk. Dat vind ik wel leuk om te doen.”

CommissariatenHij heeft nog maar een paar officiële commissariaten, waar onder bij Zwanenberg (van FC Twente-voorzitter Aldo van der Laan) en bij Voortman Staalbouw in Rijssen. „Bij Voortman ben ik al veertig jaar commissaris. Da’s een mooi Rijssens bedrijf.”

Lees ook: Hoe rijk zijn de rijksten in Twente en de Achterhoek? en Dik Wessels behoudt tweede plaats in Quote 500

Foto: Carlo ter Ellen