Nieuws Actueel

Dinkelland akkoord met Postel als afvalbrengpunt

Van onze redactie 2 maart 2015

Image 4790487

Het verzoek van dit bedrijf, gelegen aan de Wiemselweg tussen Ootmarsum en Tilligte, om als officieel afvalbrengpunt te mogen functioneren, wordt hiermee gehonoreerd. De gemeente verleent zoals dat heet Postel de concessie om afval in te zamelen en af te voeren.

Lokale ondernemer„Welke afvalstoffen er precies allemaal kunnen worden aangeleverd en hoe die moeten worden afgevoerd, daar maken we afspraken over”, licht wethouder Eric Kleissen toe. „Het belangrijkste is nu dat Postel duidelijkheid heeft en verder kan. Als gemeente ondersteunen wij dat.” En dat betekent dat het college mee gaat werken aan de noodzakelijke milieuvergunning en aan de wijziging van het bestemmingsplan buitengebied. Het doet Kleissen daarbij ook deugd dat een lokale ondernemer de kans krijgt zijn plan uit te voeren.InvesteringBehalve dat het afvalbrengpunt van Postel nu officieel wordt ondersteund, verandert er in de praktijk niet zo heel veel. Want de meeste inwoners van met name Denekamp, Ootmarsum en directe omgeving brengen hun afval al naar Postel. Het bedrijf heeft zich daarop de laatste jaren in toenemende mate ingericht. In principe kan al het afval worden gebracht, behalve chemisch afval - in Dinkelland komt de chemokar nog altijd een keer per maand langs - en asbest. Postel wil ook hiervoor wel de mogelijkheid gaan bieden, maar dan moet dat wel profijtelijk zijn gezien de grote investering die speciaal hiervoor gedaan moet worden.

ServiceVoor de tarieven hebben de nieuwe ontwikkelingen bij Postel niet of nauwelijks gevolgen. „We zitten”, zegt Marcel Postel die samen met zijn zus Paulien de directie voert, „op de lijn van Tubbergen en dat is marktconform. Het voordeel voor de burgers bij ons zit hem in het serviceniveau. Er is bij ons bedrijf alle ruimte om met een aanhanger of wat dan ook rond te rijden en het afval gescheiden te storten.”

Foto: Marcel Postel en zijn zus Paulien Leussink-Postel (Charel van Tendeloo)