Nieuws Actueel

DinkellandWerkt in diepe crisis

Van onze redactie 1 oktober 2015

Louis Koopman Lars Smook

De coöperatie, waarvan ruim honderd regionale bedrijven lid zijn, met name uit de gemeente Dinkelland, kwam eerder dit jaar in opspraak toen bleek dat er over 2014 een fors verlies was geleden waar een winst was verwacht.

Het bestuur van DinkellandWerkt, toen nog onder voorzitterschap van Louis Koopman, ontsloeg de zittende manager Frederiek Ferrari. Aanleiding daarvoor was dat het bestuur vond dat zij niet de aangewezen persoon was om de noodzakelijke omslag die het bedrijf moest maken om financieel weer gezond te worden, te realiseren.

VerbazingTot verbazing van velen werd Louis Koopman de nieuwe manager bij het in Denekamp gevestigde bedrijf. Daarmee volgde hij de vrouw op die hij namens het bestuur even daarvoor op non-actief had gezet. Om manager te kunnen worden trad hij terug als voorzitter van de coöperatie. Lang heeft hij niet kunnen functioneren in zijn nieuwe rol als manager, het bestuur van DinkellandWerkt heeft hem dinsdag alweer ontslagen.

Aanleiding daarvoor zou een voorstel van Koopman zijn om de ‘groenafdeling’ van DinkellandWerkt uit de coöperatie te halen. Het bestuur zou het daarmee oneens zijn. Dat gecombineerd met de rol die Koopman speelde in het ontslag van de vorige manager zou voor het bestuur de reden zijn geweest hem na een maand alweer te ontslaan.

Geen commentaarKoopman zelf wil niet ingaan op de ontwikkelingen. „Ik ben niet ontslagen als manager bij DinkellandWerkt en verder wil ik nergens commentaar op geven.” Het bestuur en het Dinkellandse college hebben gisteravond met elkaar gesproken. Dinsdag is er een extra ledenvergadering. Dan krijgen de leden tekst en uitleg van het bestuur.

Foto: Louis Koopman is ontslagen als manager van DinkellandWerkt. (Lars Smook)