Nieuws Actueel

Directeur Brookhuis: 'Lucht is er volledig uitgeperst'

Directeur Ronald Brookhuis van Taxi Brookhuis is ontdaan over de kritiek van de FNV Taxi en het Enschedese SP-raadslid Annelies Futselaar. "Met mevrouw Futselaar proberen we al sinds mei in gesprek te komen. Ze wil niet inhoudelijk met ons over de klachten praten, een afspraak hierover heeft ze in juni vlak van tevoren afgezegd. Ze lijkt alleen uit op politiek gewin."

Van onze redactie 28 december 2015

Taxi 6

Onwetendheid"Veel klachten komen voort uit onwetendheid. Veel klanten denken dat het allemaal nog gaat zoals voorheen, toen de Regiotaxi nog werd vergoed door het Rijk. Nu regelen de gemeenten het en de vervoerscontracten zijn door de bezuinigingen volledig uitgeknepen. Vroeger kon je aangeven of je solo wilde reizen, of je voorin wilde zitten, of met een rolstoelbus wilde, enz."CallcenterDat is, sinds Brookhuis in februari het contract voor het vervoer in zeven van de veertien Twentse gemeenten kreeg, afgelopen. "Wij mogen volgens het contract zelf bepalen met welk materiaal we voorrijden. De aanvragen voor ritten met de Regiotaxi worden aangenomen door het callcenter van Connexxion. Ook daar gaat wel eens wat mis. Dan wordt er bijvoorbeeld aan ons niet doorgegeven dat er een rollator mee moet en dan komen wij voorrijden met zo'n kleine VW Up."

400.000 rittenBrookhuis zegt niet dat alles perfect gaat. "Natuurlijk gaat er bij ons ook wel eens wat mis. We maken 400.000 ritten per jaar en volgens het contract moeten we er daar 95 procent van op tijd rijden. Dat lukt goed. Maar bij een kleine 20.000 ritten zijn we dus niet op tijd. Soms ligt dat aan ons, soms ook aan de klant. We maken bijvoorbeeld zestig 'loosritten' per dag; ritten waarbij de chauffeur op tijd is, maar er geen klant komt opdagen."Lucht er volledig uitgeperst"En wat de pauzes betreft: ja, soms moeten chauffeurs hun boterham opeten op de plek waar ze zich dan bevinden. De lucht is er volledig uitgeperst. Dat merken zij, dat merken wij en dat merken onze klanten."Lees hier waarom Taxi Brookhuis onder vuur ligt.

Foto: Thinkstock