Nieuws Actueel

Directeur Hegeman Projectrealisatie voelt zich belazerd door gemeente Oldenzaal

Van onze redactie 22 december 2014

Een week na de aankoop van het terrein nam de gemeente al het voorbereidingsbesluit om bouwplannen op de locatie te kunnen verbieden. Hegeman tekende bezwaar aan en wilde een vergoeding zien, maar kwam niet tot een akkoord met de gemeente. In de rechtbank stonden beide partijen onlangs tegenover elkaar, maar Hegeman werd in het ongelijk gesteld. ,,We hebben 562.000 euro voor de tuin van Soer betaald. Dat gooien we natuurlijk niet zo even over de balk”, aldus Hegeman.

In het najaar van 2009 gaf de gemeente Oldenzaal al eens aan met Hegeman om de tafel te willen om te praten over overname door de gemeente. Onderhandelingen volgden, maar het verschil is onoverbrugbaar. Volgens Leo Hegeman kwam de gemeente Oldenzaal met een ‘bod’ van 200.000 euro. ,,Wij willen minimaal het aankoopbedrag van 562.000 euro terug, maar dat is ook echt het minimum, want dan nog leggen we er veel op toe. Al met al heeft dit plan al tussen de zeven en acht ton gekost.”

Hegeman wil de strijdbijl nog niet begraven. Hij laat de zaak voorkomen bij de Raad van State. ,,En als ik daar ook aan het kortste eind trek, ga ik privaatrechtelijke stappen ondernemen. Want ik kan best tegen mijn verlies, maar dan moet er wél een faire wedstrijd gespeeld worden.”

Foto: Leo Hegeman. (Charel van Tendeloo)