Nieuws Actueel

Directeur V&D opgelucht over opening nieuwe winkel Uden

Van onze redactie 25 februari 2015

'Raar en bijna niet te verkopen' Bestuurder Martijn den Heijer van CNV noemt het in De Telegraaf van woensdag „raar en bijna niet te verkopen aan de medewerkers. Zij verkeren al weken in onzekerheid en dan open je als V&D doodleuk een nieuwe winkel”. Bestuurder Niels Suijker van FNV zegt in diezelfde krant dat het besluit een paar jaar geleden genomen is en dat de V&D er niet meer onderuit kan.​

Geen steun De noodlijdende V&D hoeft niet op steun uit Udense hoek te rekenen. Sterker nog, projectontwikkelaar Prowinko is woedend op het concern en gaat niet akkoord met de voorgestelde huurverlaging voor de vestiging die deze maand in het nieuwe winkelcomplex in Uden opent.

"Wij moeten onze verplichtingen nakomen, dus V&D moet dat ook”, verduidelijkt een boze bestuursvoorzitter Max Vorst van Prowinko. V&D heeft vanwege de omzetdaling alle verhuurders om huurverlaging gevraagd.

Salarisverlaging opgeschort Topman Don Roach van V&D heeft dinsdag aangekon­digd dat de salarisverlaging van 5,8 procent bij het personeel ‘na wel­overwogen beraad’ is opgeschort. Dat geldt ook voor de medewer­kers die geen lid zijn van een vak­bond. Maandag verloor het warenhuis­concern het kort geding dat was aangespannen door FNV en CNV tegen de voorgenomen salariskor­ting.