Nieuws Actueel

Dit betekent het massaontslag bij Rabobank voor uw regio

Van onze redactie 11 december 2015

Massaontslagregiogelderlandrabobank1065
Rabobank schrapt de komende jaren 9.000 voltijdsbanen. Dat maakte het concern woensdag bekend. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten. Ook Gelderland wordt getroffen, schrijft De Gelderlander. Hieronder ziet u wat de maatregelen voor uw regio betekenen.

Arnhem en omstrekenIn de komende 3 jaren verliezen zo’n 50 tot 60 van de 300 medewerkers van de Rabobank Arnhem en Omstreken hun baan. Gedwongen ontslagen zijn niet uit te sluiten. Er worden geen filialen gesloten. Dat heeft Jan Ummenthum, directievoorzitter van de Rabobank Arnhem en Omstreken, donderdag bekend gemaakt. Deze bank is per 1 september ontstaan door een fusie van de Rabobank Arnhem en Omstreken en de Rabobank Liemers. Ze heeft nu 12 vestigingen in Arnhem, de Liemers en de Veluwezoom (Renkum en Rheden).

BetuweRabobank Oost-Betuwe hoopt dat de grootschalige, landelijke ontslaggolf relatief ‘beperkte schade’ in de Betuwe zal brengen. Oost-Betuwe heeft de afgelopen jaren immers het kantorenbestand al flink doen slinken. Rabobank Oost-Betuwe, met Lingewaard en Overbetuwe als werkgebied, telt momenteel 133 arbeidsplaatsen.

ValleiBij de regionale Rabobank Vallei en Rijn, met vestigingen in Ede, Bennekom, Veenendaal, Rhenen en Wageningen, verwachten ze geen harde klappen. „Exacte aantallen zijn moeilijk aan te geven, dat moet het komende halfjaar blijken. Maar ik verwacht dat het hier meevalt”, zegt directievoorzitter Barry van de Lagemaat.

Rijk van NijmegenBij de Rabobank Rijk van Nijmegen verdwijnen in 4 jaar ongeveer 100 banen. Dat betekent een krimp van 280 banen nu naar circa 180 in 2020. Dat verwacht directievoorzitter Antoine Driessen van de Rabobank Rijk van Nijmegen.MaaslandBij de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen verdwijnen in 2016 20 banen. Daarmee komt het aantal werknemers eind 2016 uit op 260. Dat waren er aan het begin van 2014 nog 320. Dat betekent dat in 3 jaar tijd 60 banen verdwijnen.

Maas en WaalDe gevolgen van de massa-ontslagen bij de Rabobank blijven in Maas en Waal relatief beperkt. Directeur Hans van Zuijdam verwacht dat er van de 140 personeelsleden ongeveer 10 moeten vertrekken. "Het gaat om mensen in de ondersteunende diensten. Die zijn bij ons al redelijk efficiënt georganiseerd." Bij de grote reorganisatie van de afgelopen jaren, leverde de Rabobank Maas en Waal al 20 banen in.

RivierenlandRabobank West Betuwe weet nog niet welke van de 4 vestigingen (Tiel, Geldermalsen, Culemborg en Opheusden) er moet of moeten sluiten. „In januari hopen we daar meer duidelijkheid over te hebben.”, zegt Michal Reutelingsperger, woordvoerder van Rabobank West Betuwe, in een reactie op het nieuws dat de bank in totaal 9.000 banen schrapt.