Nieuws Actueel

'Dit is een vreselijke mededeling'

Bram de Vrind 11 augustus 2015

"Een vreselijke mededeling." Zo noemt FNV-bestuurder Jan Meeder de aanvraag voor uitstel van betaling door technisch dienstverlener Imtech.

1,1 miljard in rook opgegaanUitstel van betaling voor ImtechChronologie ImtechImtech Duitsland failliet

De vakbonden FNV en CNV zouden dinsdagmorgen een gesprek hebben met het bestuur van Imtech over de zorgelijke situatie bij het bedrijf. Dat is nu verschoven naar dinsdagmiddag. Behalve met de directie spreken de bonden ook met de bewindvoerder die bij Imtech is aangesteld.

Grote zorg"De 4000 werknemers bij de Nederlandse onderdelen kijken natuurlijk met grote zorg naar de toekomst", zegt Meeder. Hij benadrukt dat nu alles op alles moet worden gezet op een doorstart. "Dat zullen wij ook in het gesprek met de bewindvoerder aangeven. En dat zoveel mogelijk werknemers mee kunnen."

Mooi bedrijfMeeder hoopt dat de bewindvoerder een koper vindt voor alle Nederlandse onderdelen. "Of zo'n koper er is weet ik niet, maar Imtech is een mooi bedrijf." De vakbondsman acht de kansen op een doorstart wel reëel.

BewindvoerdersBestuursvoorzitter Gerard van de Aast kon dinsdagochtend desgevraagd niets zeggen over de gevolgen voor het personeel van Imtech, of de toekomst van de bedrijfsonderdelen. "Dat is voor de bewindvoerders", zei hij tijdens een persconferentie. "We zullen werkzaamheden zo goed mogelijk doorzetten. Onze mensen zijn vandaag gewoon aan het werk gegaan."

In gesprekDe bewindvoerders van Imtech hopen dat er zo snel mogelijk een goed bod wordt gedaan op het bedrijf. Daarmee moet de werkgelegenheid zo veel mogelijk in stand worden gehouden, zeiden zij dinsdag.

ToekomstkansenIn samenwerking met het huidige bestuur en de banken, waarvan sommige behalve schuldeiser ook grootaandeelhouder zijn, hopen de bewindvoerders snel duidelijkheid te krijgen over de toekomstkansen voor de diverse onderdelen van het bedrijf.