Nieuws Actueel

Dit is het nieuwe nieuwe werken

Caroline Spilt 22 september 2015

Hub home crowdfund zzp flex werkplek groot

Werkplek delen is inspiratie delen. Dat is het motto van de nieuwe startup Hub at Home. Want ZZP'er zijn is aantrekkelijk, maar 'zonder personeel' betekent ook: zonder collega's. Hoe kom je wel aan inspiratie, gezelligheid en nieuwe vakkennis? Hubathome.com zorgt voor de beste match. De zojuist gestarte crowdfundingactie zal uitwijzen of thuiswerkend Nederland er klaar voor is.

Initiatiefnemers Heleen Dierdorp (Delft) en Jakob Laegdsmand (Den Haag) zijn ervan overtuigd dat Hub at Home een aanwinst zal zijn voor zzp-ers. Ze startten een crowdfundingactie op CrowdAboutNow. Zelf werken ze ook vanuit huis, Heleen is marketeer en Jakob is webbouwer. Ze werken geregeld aan elkaars keukentafel en ervaren de voordelen. 'Werken op een zelfgekozen locatie in een passende sfeer geeft nieuwe energie. Het nieuwe nieuwe werken zeg maar. Je krijgt nieuwe ideeën en je kunt gebruik maken van elkaars kennis en contacten', aldus Heleen. Deeleconomie'Bovendien past het helemaal binnen de deeleconomie. Als je je auto of je logeerkamer kan delen, waarom dan niet je werkplek?' vindt Jakob. Hij was direct enthousiast voor het concept en is al druk in de weer met testversies. Maar om het platform daadwerkelijk snel te kunnen bouwen en een publiciteitscampagne op te zetten is tijd en geld nodig. Daarom is de crowdfundingactie gestart. Het is een zogenaamde voorverkoopcampagne. Het is mogelijk om een gift te doen of om een jaarabonnement met grote korting te nemen.

Voor wie?Hub at Home richt zich vooral op mensen met creatieve beroepen of creatieve hoofden. Bijvoorbeeld grafisch vormgevers, ontwerpers, illustratoren, game designers, programmeurs, copywriters, journalisten, trainers etc. Ook (ontwerp)studio's die een plek over hebben mogen natuurlijk deelnemen. Een frisse kijk van buitenaf kan ontzettend veel creativiteit opleveren. Zowel voor de gast als voor de gastheer/-vrouw.

Hoe gaat het straks werken?Deelnemers maken straks een account aan op de site. Na betaling van een bescheiden bedrag (via de crowdfundingsactie slechts 20 euro) heb je een jaarlidmaatschap. Dan kan je zo vaak delen als je wilt. Na het aanmaken van een profiel kunnen de matchwensen worden opgegeven. Welke sfeer is inspirerend? Gaat het om hard werken, met elkaar meedenken of allebei? En wat zijn de praktische wensen qua afstand en faciliteiten? Deze wensen mogen per matchdatum verschillen. Als de deelnemer alle wensen heeft ingevuld doet de applicatie enkele voorstellen. Daarbij wordt aangegeven hoe kloppend de match is, in de vorm van een percentage. De ‘hubber’ bepaalt zelf wat voor hem of haar kloppend genoeg is. Hoe meer deelnemers hoe vaker de matches een 100 procent score krijgen.