Nieuws Actueel

Dit weekend BBQ-weer!

Merlijn Ensing 26 maart 2014

De zon gaat komend weekeinde uitbundig schijnen. Het kan 19 tot 21 graden worden. "Het weekend, waarin de zomertijd ingaat, zou voor veel mensen zomaar het weekend kunnen zijn met de eerste barbecue van het seizoen'', verwacht weerbureau Weerplaza.

Terwijl woensdag lokaal een winterse bui viel, zet vanaf donderdag een weersverbetering in. Zachte lucht stroomt vanuit Midden-Europa naar onze streken.

De maand maart was al erg zonnig, maar volgens Weerplaza kan komende dagen een record worden gebroken. Tot nu toe telde maart 158 zonuren. Als er nog 40 bijkomen, is deze maand de zonnigste maart sinds 1901.

Wie van plan is de barbecue aan te steken, kan zondag langer genieten van de zachte weersomstandigheden. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd in. De klok wordt dan een uur vooruit gezet met als gevolg dat het 's avonds langer licht is. In de nacht van 25 op 26 oktober gaat de klok weer een uurtje terug en breekt de wintertijd aan.

Volgens weerbureau Weeronline houdt het lekkere lenteweer begin volgende week aan. De verwachtingen daarna zijn onzeker.