Nieuws Actueel

Dit zijn de Entrepreneurs of the Year

Caroline Spilt 9 oktober 2015

Ey entrepreneur year prijs klein

Marco van Zijverden (Dutch Flower Group B.V.), Jordy Kool (Infotheek Groep B.V.) en Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely B.V.) zijn gekozen tot respectievelijk EY Master, Accelerating en Emerging Entrepreneur Of The Year 2015.

Tijdens de finale in de Cruise Terminal in Rotterdam namen zij de awards in ontvangst. De ondernemers stonden deze avond als legacy builders in de spotlights. De awards werden dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt.

Master winnaar Marco van ZijverdenDe onafhankelijke jury benoemde Marco van Zijverden van Dutch Flower Group B.V. tot winnaar in de categorie Master. Deze winnaar is een ondernemer die leiding geeft aan een bedrijf met een absolute wereldpositie. Een bedrijf dat by far het grootste is in de markt en al jarenlang indrukwekkende resultaten laat zien. Een oer-Hollands bedrijf dat als geen ander de kracht van Nederlands ondernemerschap in de hele wereld uitdraagt. De EY Master Entrepreneur Of The Year ontving de award uit handen van Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter van bierbrouwer Bavaria en Master EY Entrepreneur Of The Year 2010. Marco van Zijverden zal als Nederlandse winnaar in juni 2016 deelnemen aan de World Entrepreneur Of The Year verkiezing in Monaco.

Accelerating winnaar Jordy KoolMarcel van Loo, Country Managing Partner EY Nederland, reikte de award in de categorie EY Accelerating Entrepreneur Of The Year uit aan Jordy Kool van Infotheek Groep B.V. De onafhankelijke jury onder leiding van voorzitter Hans Biesheuvel roemde Kool om zijn ondernemerschap in een sterk concurrerende markt.

Emerging winnaar Henk Jan BeltmanHenk Jan Beltman van Tony’s Chocolonely B.V. ontving de award voor EY Emerging Entrepreneur Of The Year uit handen van Jan Peter Balkenende, Partner Corporate Responsibility bij EY. De jury gaf aan dat Beltman bewijst dat een idealistisch uitgangspunt geen beletsel vormt om een wereldmerk te worden. Een inspirerend voorbeeld voor talloze anderen.

Legacy BuildersTijdens de finale stonden de ondernemers als legacy builders in de spotlights. Legacy builders drukken hun stempel op mens en maatschappij. Ze geven iets waardevols door aan de volgende generatie; een verdienste, een verworvenheid, die vanuit historisch oogpunt van belang is. Ze zetten een proces of gedachte in gang die de wereld verandert, voortkomend uit die éne vraag: hoe kan het beter?

Succesvol ondernemerschapAndrea Vogel, Programma Directeur EY Entrepreneur Of The Year: “Ook dit jaar was er weer sprake van een indrukwekkende bundeling van ondernemerskracht in het Entrepreneur Of The Year programma. Mensen die risico’s durven te nemen, vastberaden, gedreven en soms zelfs een tikkeltje eigenwijs zijn. Dit zijn de smaakmakers, de kurk waar onze economie op drijft. We feliciteren de winnaars en alle finalisten dan ook van harte.”