Nieuws Actueel

Docent regelt fiets voor Daan (13) die het niet breed heeft

Van onze redactie 28 mei 2015

Image 4954549

De 13-jarige Daan heeft het thuis niet breed en mede hierdoor moet hij dagelijks naar school lopen. Geld voor een nieuwe fiets is er niet. ,,Hij heeft zelfs zijn zelfgespaarde Playstation verkocht, maar de koper heeft hem opgelicht," zegt Struijk.

Hierop besloot de docent een oproep op social media te plaatsen, waarna een kleine mediahype ontstond. Zo werden vijftien fietsen aangeboden en werd er zelfs zo'n 300 euro gestort. ,,Ik kom zelf uit het Soesterkwartier in Amersfoort en daar willen we elkaar altijd helpen. Dat merkte ik bij mijn oproep ook. De reacties waren overweldigend."Eén van die personen die reageerden, was de 29-jarige Evan Ottens. De eigenaar van Fietsbook was zo geraakt door de oproep dat hij besloot een fiets te schenken. ,,Als je elkaar kunt helpen, dan doe je dat toch?" vraagt Ottens zich hardop af. ,,Mijn bedrijfje loopt goed en dan kun je weleens gek doen."

Samen met Struijk stond Daan niet lang daarna oog in oog met zijn nieuwe fiets, waarna voor Ottens duidelijk werd waarvoor hij het had gedaan. ,,Die sprankeling in zijn ogen. Dat gaf mij zo veel voldoening, daar kunnen een paar centen niet tegenop."Struijk heeft een voldaan gevoel na de actie. ,,Volgend jaar gaan we met de leerlingen naar Londen. Dankzij de bijdragen zou hij dan ook mee kunnen en hoeft hij niet thuis achter te blijven. Geweldig dat één oproep dit teweegbrengt."