Nieuws Actueel

Dochter Joan Rivers spant rechtszaak aan (video)

Van onze redactie 26 januari 2015

New York Daily News meldt dat Melissa meerdere miljoenen eist van de privékliniek omdat nalatigheid van de artsen ten grondslag zou liggen aan de coma van de 81-jarige tv-ster. Enkele dagen later overleed ze aan de complicaties.

Tijdens een kijkoperatie aan haar stembanden kregen haar hersenen te weinig zuurstof. Nadat ze daardoor een hartstilstand kreeg werd ze naar een ziekenhuis gebracht. Enkele dagen later overleed ze aan de complicaties.

Fashion Police In de aanklacht staat dat de artsen niet meteen zijn begonnen met het stabiliseren van de patiënt zodra zij in nood verkeerde. Daarentegen gingen ze door met de procedure, waardoor Rivers de hartstilstand kreeg. De artsen besteedden twintig minuten aan reanimatie, maar verzuimden volgens de aanklacht om een buisje in haar luchtpijp aan te brengen om haar te laten ademhalen.

"Als de artsen hadden opgetreden als geneesheren in plaats van groopies, dan stond Joan Rivers afgelopen week gewoon Fashion Police te presenteren", citeert de krant advocaat Jeffrey Bloom die de belangen van Melisa behartigt. De nabestaande zegt dat ze de rechtszaak is begonnen, omdat ze vindt dat dit andere families niet mag overkomen. Ze noemt het medisch wanbeheer, de incompetente artsen en het gebrek aan respect schokkend en onbegrijpelijk.