Nieuws Actueel

Documentairemaakster opgepakt bij intocht

Van onze redactie 15 november 2014

Volgens producent Monique Busman van de VPRO heeft de politie aanvankelijk ook de camera van Bergman in beslag genomen, maar heeft haar producer die inmiddels weer terug. Busman vertelt dat de documentairemaakster door de politie werd geïsoleerd door de politie voordat ze werd opgepakt en haar camera moest afstaan. Sunny Bergman is overgebracht naar het politiebureau in Den Haag.

Racisme Volgens de VPRO was Bergman bij de demonstratie als waarnemend journalist en niet als actievoerster. Bergman staat bekend als tegenstander van het zwartschminken van pieten. Ze behoorde tot de bezwaarmakers die de kwestie bij de rechtbank aankaartten. ''Ik wil niet dat witte kinderen opgroeien met racistische stereotypen'', hield ze de rechtbank in Amsterdam vorig jaar voor.

,,Ik wil niet dat witte kinderen opgroeien met racistische stereotypen'', hield ze de rechtbank in Amsterdam vorig jaar voor. Voor haar nieuwe documentaire Zwart als roet bezocht ze onlangs uitgedost als Zwarte Piet een park in Londen om reacties te peilen.

Pastische chirurgie Bergman is bekend van haar documentaire Beperkt houdbaar, waarin ze kanttekeningen plaatst bij het huidige schoonheidsideaal en plastische chirurgie. Beperkt houdbaar werd opgevolgd door de documentaires Sunny Side of Sex en Sletvrees? Voor Sletvrees? kreeg ze vorig jaar van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) de NVVS Mediaprijs 2013.