Nieuws Actueel

Dode in auto op bodem Maas bij Mook

Van onze redactie 5 november 2014

Na een intensieve zoektocht kon de brandweer de auto rond 2:35 uur op 8 meter diepte vinden, meldde de brandweer woensdagochtend.

De auto en het lichaam worden donderdag geborgen, omdat de duikers geen duikuren meer kunnen maken en er niet het juiste materiaal beschikbaar is. De auto is op ongeveer 10 meter afstand van de plek waar die het water inreed gevonden. Het voertuig is meegesleurd met de stroming. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

Schipper Een schipper meldde om 23.00 uur dat een auto te water was geraakt. Hij had nog iemand uit het raam zien zwaaien voordat het voertuig in de golven verdween. De schipper is na zijn melding doorgevaren, maar bij Sambeek achterhaald en gehoord door de politie.

Het scheepverkeer op de Maas ter hoogte van Mook en Cuijk was tijdelijk stilgelegd voor de zoekactie. Duikploegen van de brandweer uit Weert en Den Bosch hebben gezocht naar de auto.

Sonarboot Rond 1.30 uur werd verder gezocht met een sonarboot van de brandweer. Een half uur later werd de sonar van Rijkswaterstaat ingezet, omdat die een groter bereik heeft. De zoektocht concentreerde zich op de Maas bij de kruising van de Cuijksesteeg en de Veerweg in Mook.

3 duikteams uit de wijde regio, een traumahelikopter en brandweerkorpsen aan de Limburgse en Brabantse kant van de rivier werden gemobiliseerd.

Zelfmoord Onlangs vond er op dezelfde plek ook al een grote zoekactie plaats na een melding van een persoon die te water zou zijn geraakt. Het bleek toen om zelfmoord te gaan.