Nieuws Actueel

Doe-het-zelfketen voorziet winst

Lotte Grimberg 19 augustus 2014

Home Depot, 's werelds grootste doe-het-zelfketen, stelt de winstverwachting voor het gehele gebroken boekjaar opnieuw naar boven bij. Dat liet het Amerikaanse bedrijf dinsdag weten bij de publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal.

Home Depot verwacht nu dat de winst per aandeel uitkomt op 4,52 dollar, terwijl eerder werd gerekend op 4,42 dollar per aandeel. In mei gaf het bedrijf ook al aan een hogere winst te verwachten. De prognose voor een omzetgroei met 4,8 procent bleef wel onveranderd.

In het tweede kwartaal dat op 3 augustus afliep, werd een nettowinst behaald van bijna 2,1 miljard dollar (bijna 1,6 miljard euro), tegen 1,8 miljard dollar een jaar eerder. De omzet nam met 5,7 procent toe tot 23,8 miljard dollar.

De winst per aandeel over het afgelopen kwartaal bedroeg 1,52 dollar. Analisten rekenden in doorsnee op 1,44 dollar per aandeel. De omzet viel iets hoger uit dan gemiddeld was verwacht.

Home Depot zag in de afgelopen periode de verkopen bij winkels in de Verenigde Staten die minstens een jaar zijn geopend met 6,4 procent toenemen. Het bedrijf profiteert van het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt en de sterkere groei van de Amerikaanse economie.

Het concern liet weten in de rest van dit boekjaar voor nog eens 3,5 miljard dollar aan eigen aandelen in te gaan kopen.