Nieuws Actueel

Domino's stopt met biertje

Rik Nizet 14 april 2014

Wie pizza bestelt bij Domino's, kan er voortaan geen blikje bier meer bij krijgen. De keten stopt per direct met de verkoop van alcohol in de vestigingen en via internet. Dat meldde het bedrijf maandag. Jongeren mogen geen alcoholische drank kopen, maar dat is erg moeilijk te controleren. Bovendien is het risico te groot dat klanten agressief worden als een bezorger om legitimatie vraagt.

Jongeren mogen geen alcoholische drank kopen, maar dat is erg moeilijk te controleren. Bovendien is het risico te groot dat klanten agressief worden als een bezorger om legitimatie vraagt. "De veiligheid van onze bezorgers gaat boven alles", aldus Domino’s-directeur André ten Wolde.

Volgens Domino's is het tot nu toe een paar keer gebeurd dat klanten verbaal agressief werden op het moment dat de koerier aan de deur stond. "Gelukkig is het nog niet uit de hand gelopen, maar voor een knaap van 17 is dat geen fijne situatie. Op een gegeven moment durven bezorgers niet meer te controleren en dan krijg je het risico dat je iets verkoopt aan iemand die dat niet mag hebben", aldus een woordvoerster in een toelichting.

BestelsysteemDomino's ziet ook dat jongeren, die in winkels geen alcohol krijgen, via internet alsnog proberen aan drank te komen. "Met het online bestelsysteem kan iedereen bier bestellen en we zien al dat er misbruik van wordt gemaakt. We kunnen dus niet garanderen dat we geen bier verkopen aan 16-jarigen. Daarom hebben we besloten het helemaal niet te doen", verklaarde Ten Wolde.