Nieuws Actueel

Doodgestoken overvaller was vaste klant

Bram de Vrind 27 juni 2014

De man die donderdag om het leven kwam door een steekincident in een goudinkoopzaak in Amsterdam-West, was een vaste klant. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) betreft het een 49-jarige Amsterdammer.

De mede-eigenaar van de goudinkoopzaak die betrokken was bij de steekpartij in zijn winkel en zwaargewond raakte, spreekt mogelijk vrijdag met de politie. "Als de situatie het toelaat zal cliënt later vandaag de politie te woord staan", meldt zijn advocaat Sidney Smeets. De man is donderdagavond geopereerd en zijn situatie is stabiel. Volgens het Parool kwam de mede-eigenaar met een vleesvork in zijn borst naar buiten.

OnderzoekWat er zich precies in de zaak heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Het onderzoek naar de achtergrond en toedracht van het steekincident is nog in volle gang, aldus het OM.

NoodweerDe mede-eigenaar is door het OM als verdachte aangemerkt, wat hem meer rechten geeft dan als getuige. Zo kan hij zwijgen en een advocaat in de arm nemen. Volgens Smeets is ook iemand die een beroep op noodweer kan doen in eerste instantie verdachte. "Hij is dan alleen niet strafbaar."

SteekwondenHet incident had donderdag aan het eind van de ochtend plaats. De mannen werden op straat met steekwonden aangetroffen, eentje in de De Clercqstraat en een om de hoek in de Elisabeth Wolffstraat. Ze moesten met spoed naar het ziekenhuis, waar een van hen later overleed.