Nieuws Actueel

Door het oog van de naald: inhaken op een trend

Van onze redactie 24 januari 2015

De platte grappen rondom het naaiprogramma Door het oog van de naald zijn uiteraard niet van de lucht. Fashiondeskundige Maik de Boer – 'Ik ben héél goed in naaien, ja' – lacht er zelf het hardst om. Maar verwacht nu ook weer niet dat hij, net als in zijn reportages in RTL Boulevard, bij het programma rondloopt voor het pure entertainment.

Serieus Als jurylid die de 10 deelnemende koppels op hun handwerkvaardigheden moet beoordelen, is hij bloedserieus, zo vertelt hij in de oude meelfabriek in Leiden, waar de opmerkelijke naaiwedstrijd wordt opgenomen.​

"Mensen kennen mij van de lol en de jolijt, maar ik zit hier toch echt vanwege mijn expertise, heb 25 jaar ervaring als deskundige. Ik kijk naar wat de vervaardigde kledingstukken uitstralen, wat ze doén voor iemand. Kleurgebruik, stoffengebruik, pasvorm; het moet goed staan."

Leuk Samen met presentatrice Nicolette van Dam en mede-jurylid Nelleke Rimmelzwaan, couturespecialiste, bereidt hij zich in industriële sfeer voor op de wedstrijd. In de enorme, oude fabriekshal is een podium opgesteld waar straks elke aflevering de afsluitende modeshow wordt gehouden. Maar voor het zo ver is, moeten de deelnemende duo's steeds twee opdrachten vervaardigen. Wekelijks valt 1 koppel af. "De opdrachten gaan alle kanten op. Van een hoodie tot een galajurk, van mantelpak tot gave sweater, aldus Nicolette van Dam. "Het wordt enorm leuk. De deelnemende koppels zijn zo verschillend!"

Met het handwerkprogramma haakt RTL in op de trend van knus en gezellig, die door het programma Heel Holland bakt op tv zo'n enorme boost kreeg.

Door het oog van de naald. Elke woensdag op RTL 4, 20.30 uur.