Nieuws Actueel

Door overname van Imotec kan VIRO klanten totaalpakket aanbieden

Van onze redactie 8 mei 2015

Imotec reinier van willigen

De naam Imotec blijft bestaan doordat mede-eigenaar Jan Peters het bedrijf voortzet en zich volledig richt op het verder aan de man brengen van producten voor de maritieme markt. Voor de ontwikkeling van deze producten blijft hij een beroep doen op zijn voormalige collega’s, die nu onderdak hebben in het Hengelose kantoor van VIRO.

Ontbrekend puzzelstukjeVolgens directeur Martin Dibbets van VIRO Nederland maakt de overname van ontwikkelafdeling van Imotec de puzzel compleet. „Het was voor ons het ontbrekende stukje. Op hightech gebied kunnen we nu een volledig pakket aanbieden. Wat deze groep van Imotec doet door hightech besturing met kunstmatige intelligentie, is een stapje verder dan wij tot dusver konden aanbieden. We kunnen nu de besturing van machines en apparatuur die we ontwikkelen, zo maken dat ze zelf inspelen op veranderende situaties en corrigerend werken.”

OpmarsVIRO is al enige tijd vanuit Hengelo met een opmars bezig, in binnen- en buitenland. Daarbij ziet Dibbets een belangrijke rol voor de nieuwe afdeling van Imotec. Met mede-oprichter Theo de Vries zijn alle zeven ingenieurs meegegaan. „Dat aantal zal de komende anderhalf jaren richting vijftien gaan”, verwacht Dibbets. Onder de vleugels van de VIRO zou Imotec in dat geval de groei doormaken die al enkele jaren geleden was aangekondigd.

Foto: Theo de Vries - ingenieursbureau Imotec en Martin Dibbets -Viro (Reinier van Willigen)