Nieuws Actueel

Doors Wide Open gaat strijd aan met stille armoede

Van onze redactie 7 mei 2015

Doors Wide Open Seine Anja Braakman Emiel Muijderman

Een andere bron van inkomsten moet de boodschappenservice worden, die in juni begint. Tegen betaling van 5 euro per keer wil deze service ouderen helpen en begeleiden bij het doen van boodschappen. Daarover zijn al afspraken gemaakt met een supermarkt in Goor.

Roer omgegooid

De winkel Doors Wide Open ging in november vorig jaar open. Aanvankelijk ging de opbrengst naar de Stichting Open Doors, die zich internationaal inzet voor christenen die wegens hun geloof worden vervolgd, en naar de Voedselbank Midden Twente. „Deze manier van geld inzamelen sloeg aan, maar we kregen van klanten ook reacties van: ‘Hier, in ‘de Hof’ is eveneens sprake van stille armoede’. Daarom hebben we het roer omgegooid”, vertelt Seine Braakman.

Samenwerking

Aanmelden voor hulp kan via het contactformulier op de website van de winkel. Vervolgens worden aanmelders binnen 24 uur uitgenodigd voor een vertrouwelijk gesprek, om de situatie te bespreken. Indien nodig kunnen mensen direct een voedselpakket of kleding meekrijgen. In dat gesprek komen ook de oorzaken van de problemen aan de orde en worden mogelijke oplossingen besproken. Doors Wide Open werkt samen met instellingen als Voedselbank Midden Twente, de Kledingbank Van Katoen, kerken, de gemeente, specialistische zorginstellingen en financiële organisaties.

Foto: Anja en Seine Braakman in de winkel Doors Wide Open, aan de Grotestraat in Goor. (Emiel Muijderrman)