Nieuws Actueel

Doorstart Halfords onzeker

Lotte Grimberg 13 oktober 2014

Of er een doorstart in zit voor de failliete winkelketen Halfords is nog altijd onbekend. De winkels worden door de curatoren voorlopig wel opengehouden. "Zo ben je in ieder geval aantrekkelijk voor een doorstartende partij en komt er nog geld binnen'', vertelt vakbondsbestuurder Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond, die vorige week met een van de curatoren heeft gesproken.

BankroetVolgens hem hebben de curatoren nog geen concrete kandidaat-kopers gevonden voor de bankroet verklaarde keten, bekend van onder meer fietsen en auto-accessoires. Ook Twan van Lieshout van FNV Bondgenoten tast nog in het duister. ,,Het kan alle kanten opgaan, ze zijn een doorstart aan het onderzoeken.'' De curatoren waren maandag, net als vorige week, onbereikbaar voor commentaar.

FaillietHalfords, met 536 mensen in dienst, werd vorige week dinsdag failliet verklaard. Het bankroet betreft de 102 eigen winkelvestigingen in Nederland en het hoofdkantoor in Veenendaal.

LeningenHet bankroet zou te wijten zijn aan veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat. De beursgenoteerde retailgroep MacIntosh, voormalig eigenaar van Halfords, heeft nog voor miljoenen aan leningen uitstaan bij de failliete onderneming.