Nieuws Actueel

Doorstart voor De Ontmoeting

Paul Driessen 21 december 2015

Cafe De Ontmoeting

Weer neemt schoonvader zaken over van horecaman Sjoerd Bijkersma, meldt het Brabants Dagblad. Na Vivaldi nu De Ontmoeting en El Saludo.

Horecaondernemer Tonny de Jong neemt Stadscafé De Ontmoeting en restaurant El Saludo over. De bekende horecazaken in Oss werden anderhalve week geleden failliet verklaard. Eigenaar Sjoerd Bijkersma vroeg het faillissement aan maar lichtte dat besluit niet toe. Al snel zong de naam van De Jong rond als overnamekandidaat. De ondernemer had met zalencentrum Vivaldi (inclusief restaurant Onsz) aan de Molenstraat eerder al een andere zaak overgenomen van zijn schoonzoon Bijkersma. De Jong is ook de baas van café Bellevue aan de Ridderhof in Oss.

GoedkeuringDe afgelopen dagen gaf de horecaman al aan dat hij slechts wachtte op goedkeuring. Die kwam er gisteren. De ondernemer meldde trots dat hij overeenstemming had bereikt met curator Roel Lammers en dat de geplande activiteiten en reserveringen gewoon blijven staan in De Ontmoeting en El Saludo aan de Eikenboomgaard in Oss. Het 'vertrouwde team' blijft er werkzaam.

Tevens liet De Jong weten dat hij van plan is om in De Ontmoeting meer te werken met streekproducten en dat daar vaker evenementen plaatsvinden. Op zoek naar nieuwe klanten breidt hij de kaart van El Saludo uit. De Ontmoeting blijft dé residentie van de Osse carnavalsstichting. Over de rol van schoonzoon Bijkersma is niets bekendgemaakt.

Tot het einde geknoktZo verklaarde De Jong gisteren het failliet van de zaken: de overname in de dure tijd voor de crisis (2008) zorgde voor hoge financieringslasten, de uitgaansmarkt veranderde en de Osse kermis verregende. "Tot het einde is er geknokt om een faillissement te voorkomen, helaas is dit niet gelukt."

Het is onduidelijk hoe het verdergaat met Fellini's aan de Eikenboomgaard, een andere zaak van Bijkersma die half november failliet ging. De pandeigenaren lieten eerder weten dat ze op die plek graag weer een café terug hebben.