Nieuws Actueel

Dorien Visser staat tandartsen bij met haar bedrijf Protocol op Maat

Van onze redactie 12 mei 2015

Dorien visser Bert Kamp

Een tandarts waarmee ze samenwerkte voorziet haar van advies. „Zij zei dat ik iets voor mezelf moest gaan doen omdat ik veel ervaring heb”, vertelt Visser. Ze besluit haar raad op te volgen en begint komende maandag als zzp’er.

Protocol op MaatOnder de naam Protocol op Maat richt ze zich voornamelijk op het opstellen van passende protocollen en richtlijnen voor kleine tandartspraktijken. „Elke praktijk heeft er verschillende nodig. Een protocol voor gaatjes vullen, eentje voor hoe wordt schoongemaakt en zo zijn er nog heel wat. Het gaat erom dat er zo hygiënisch mogelijk wordt gewerkt”, legt ze uit. „Kleine praktijken hebben doorgaans geen praktijkmanager in dienst en de tandarts zelf heeft geen tijd voor dat soort werk. Daar komt bij dat mensen vaak ‘blind’ worden als ze ergens heel lang werken. Ik ga op zoek naar verbeterpunten.”

ControlesEen praktijk huurt haar in principe eenmalig in. „Ik focus me op Overijssel, Gelderland en Drenthe. Ik ben vrij breed inzetbaar. Ik voer bijvoorbeeld ook interne controles uit, waarbij ik de praktijk IGZ- proof maak. De Inspectie voor de Gezondheidszorg komt regelmatig bij praktijken langs om te kijken naar de hygiëne.” Verouderde praktijken wil ze daarnaast van een frisse uitstraling voorzien door de styling onder handen te nemen.

SpecialistischHet voelt voor Visser als een sprong in het diepe, maar ze is niet bang dat het misgaat. „Ik behoud een gedeelte van de WW-uitkering voor een periode van 26 weken. Daarna beslis ik of ik ermee doorga. Het is erg specialistisch werk, dus ik denk dat er wel animo voor is. Ik kan nu nog niet zeggen of ik over een jaar twintig of vijftig klanten heb, maar ik zie het rooskleurig in. Maandag trek ik erop uit om de eerste klanten binnen te halen.”

Foto: Dorien Visser (Bert Kamp)