Nieuws Actueel

Dorpskernen Enter en Wierden opgesierd met infoschermen

Van onze redactie 20 juli 2015

Wierden Stationsstraat Carlo ter Ellen

Bezoekers kunnen op de informatieborden precies zien wat er in Wierden, Enter, Hoge Hexel en de buurtschappen te doen is. „Terwijl mensen door het dorp wandelen en inkopen doen, kunnen ze meekrijgen wat er allemaal voor leuks te zien en doen is”, geeft wethouder Theo de Putter aan. Het biedt voor de ondernemers ook voordelen. Lokale ondernemers kunnen de schermen benutten om acties op weer te geven of om simpelweg te adverteren.

FondsenDoel is om de schermen vooral op drukbezochte plekken op te hangen. Verantwoordelijk voor de informatieschermen is de Stichting Infoschermen Wierden. Zij handelen samen met de Wierdense en Enterse ondernemers. De stichting haalde 10.500 euro aan fondsen binnen voor de digitale informatieschermen. De gemeenteraad van Wierden had in een eerder stadium al gezegd een financieel steentje te willen bijdragen aan het project. De stichting die onder leiding staat van voorzitter Gerrit Wassink (tevens Culturele Raad Wierden) houdt zich voortaan tevens bezig met het onderhoud en eventuele vervanging van de schermen.

Organisaties en verenigingen die interesse hebben in een plekje op de schermprogrammering, kunnen contact opnemen met Tourist Info Wierden en Enter.

Foto: Stationsstraat Wierden (Carlo ter Ellen)