Nieuws Actueel

Douwe Egberts sluit de deuren

Bram de Vrind 10 september 2014

Douwe Egberts sluit op termijn al zijn eigen winkels en cafés. Het assortiment zal voortaan te koop zijn bij de circa 400 winkels van Blokker, dat ook het beheer van het befaamde spaarprogramma van de koffie- en theeproducent overneemt. Dat maakte DE woensdag bekend.

Sparen van DE zegels heeft iets gezelligs

DE heeft in totaal 14 eigen vestigingen, die allemaal dicht gaan. Hoe veel mensen daardoor hun baan verliezen, kon een woordvoerder nog niet zeggen. Daarnaast telt de keten 12 vestigingen die in handen zijn van franchiseondernemers. Het bedrijf gaat de komende tijd met hen in gesprek, aldus de zegsman.

VerzilverenDE en Blokker zijn onlangs al een proef begonnen net de nieuwe werkwijze in vier winkels, in Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven. Vanaf medio volgend jaar is het geschenkenassortiment van DE verkrijgbaar in alle Blokker-winkels, en kunnen klanten daar hun spaarpunten verzilveren.

Nieuwe naamNa de in mei aangekondigde fusie met de koffietak van het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Mondelez, gaat DE verder onder de naam Jacobs Douwe Egberts. Het bedrijf wil zich puur gaan toeleggen op de productie van koffie en thee. Een eigen winkelnetwerk past daar niet bij.

WaardepuntenDoor de samenwerking met Blokker is wel het voortbestaan van het spaarprogramma verzekerd. De waardepunten op de verpakkingen koffie en thee bestaan sinds de jaren '20 van de vorige eeuw. Het is daarmee het oudste, nog actieve spaarsysteem in zijn soort van Nederland.