Nieuws Actueel

Dove studenten gezocht voor bijzonder woonproject

Van onze redactie 28 mei 2015

Image 4954848

Het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies (IGT&D) van Hogeschool Utrecht en de SSH zijn een samenwerking aangegaan om de twee groepen studenten samen te brengen.

Voor dove studenten is het vaak lastig om te communiceren met hun huisgenoten. De SSH heeft daarom het initiatief genomen om een aantal woningen voor studenten met een auditieve beperking te realiseren. Dit biedt de dove of slechthorende studenten de mogelijkheid om te wonen met huisgenoten met wie ze kunnen communiceren in hun voorkeurstaal. De studenten IGT&D kunnen hun vaardigheden in gebarentaal ontwikkelen doordat ze deze dagelijks in hun woonsituatie gebruiken. Het is de bedoeling dat er in iedere woning drie dove studenten en drie (horende) studenten IGT&D wonen.

De kamers zijn doofvriendelijk gemaakt: de noodalarmering en de deurbel geven naast een geluidssignaal ook een lichtsignaal af. De kamers hebben een oppervlakte van 16 m2. De studenten delen een ruime woonkeuken en badkamer met in vijf andere huisgenoten. De huur van de kamer is 380 euro per maand. Eind augustus kunnen de studenten er hun intrek nemen.