Nieuws Actueel

Draghi geeft impuls aan Wall Street

Van onze redactie 22 oktober 2015

Image 5364472

Halverwege de handelssessie stond de Dow-Jonesindex 1,7 procent hoger op 17.466 punten. De S&P 500 steeg 1,7 procent tot 2052 punten en de Nasdaq won 1,6 procent tot 4914 punten.

,,Beleggers reageerden vooral op nieuwe stappen om de Europese economie aan te jagen. De verwachtingen voor de winstgevendheid waren zo laag, dat die door de meeste bedrijven gemakkelijk overtroffen zullen worden'', zei een handelaar.

McDonald's

De ECB koopt maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen op bij financiële instellingen. In december buigt de bank zich over de effectiviteit van die steun. Mocht die te wensen overlaten, dan zal het steunbeleid worden aangepast. Het opkoopprogramma loopt overigens per definitie tot september volgend jaar.

McDonald's boekte met een plus van 8 procent de sterkste koerswinst in 7 jaar nadat de fastfoodketen beter dan verwachte cijfers over het derde kwartaal presenteerde. Veilingsite eBay verhoogde zijn winstprognose en steeg 13,7 procent, de grootste positieve uitslag sinds 2012. Ook Dow Chemical (plus 4,2 procent) en chipfabrikant Texas Instruments (plus 11,5 procent) overtroffen de gemiddelde analistenverwachtingen voor hun resultaten.

Na de slotbel op Wall Street openen Alphabet (voorheen Google), Microsoft en Amazon nog hun boeken over de afgelopen maanden.

EPA