Nieuws Actueel

Draghi tilt Wall Street naar nieuwe records

Van onze redactie 6 november 2014

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,3 procent in de plus op 17.531 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 0,1 procent bij en stond op 2026 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg eveneens 0,1 procent tot 4623 punten.

Door de geldkraan open te draaien om de economie te stimuleren, neemt de ECB het stokje over van zijn Amerikaanse evenknie, de Federal Reserve. Die stopt deze maand juist met het opkopen van schuldpapier om de economie te ondersteunen.

Arbeidsmarkt

Amerikaanse beleggers verwerkten verder cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het aantal uitkeringsaanvragen is de afgelopen week verder gedaald, en de arbeidsproductiviteit nam in het derde kwartaal sterker toe dan verwacht. Vrijdag komt de Amerikaanse overheid met belangrijke cijfers over de werkgelegenheid en werkloosheid.

Een opvallende stijger was Tesla. De fabrikant van elektrische auto's voorspelde bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat de omzet de komende paar jaar met telkens de helft kan groeien door toenemende orders. Het aandeel won 4,8 procent. Chipfabrikant Qualcomm waarschuwde dat een mededingingsonderzoek van de Chinese overheid de resultaten in 2015 kan drukken. Het aandeel verloor ruim 11 procent.