Nieuws Actueel

Drankrijder die blijvend letsel toebracht wil rijbewijs behouden

Van onze redactie 30 april 2015

Image 4876430

,,Ik kan door dit alles al nergens meer in Zeeland aan de slag. Ik heb nu eindelijk werk gevonden in Den Haag: daar moet ik naartoe kunnen rijden.''

Werkstraf De rechtbank veroordeelde de man vorig jaar tot een werkstraf van 240 uur, 4 maanden voorwaardelijk en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 jaar voor roekeloos rijden. Justitie eiste gisteren in hoger beroep voor zeer onvoorzichtig rijden (lichter vergrijp) nog slechts een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van 2 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

M. was die avond naar het bevrijdingsfestival geweest. Hij had daar ook een paar biertjes gedronken, al hield hij gisteren stellig vol niet over de limiet te zijn gegaan. Hij stapte op zijn motor en scheurde met ruim 100 kilometer per uur over de Scheldestraat. Daar raakte M. een fietser met een passagier. De verdachte gaf echter weer gas en reed snel naar huis.

Alcohol Pas later in die nacht meldde hij zich bij de politie: hij had toen een enorme hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Maar de Vlissinger beweerde dat dat kwam door drank die hij thuis achterover sloeg, na het ongeval.

Schuld fietser M. legde in eerste instantie de schuld bij de fietser. Die had hem moeten horen aankomen. Bij het hof leek hij daar anders over te denken. ,,Ik heb er echt spijt van'', zei M., maar stuitte op scepsis. Hij had nog geen contact gehad met de slachtoffers, hoewel die wel contact met hem hadden gezocht.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.