Nieuws Actueel

Dream Fireworks wil toch 370 ton vuurwerk opslaan

Van onze redactie 17 februari 2015

Frits Pen van Dream Fireworks stapt alsnog naar de Raad van State. Donderdag dient in Den Haag zijn zaak tegen de gemeente Enschede. Pen hoopt alsnog gedaan te krijgen dat hem toestemming wordt verleend de capaciteit van zijn vuurwerkopslag aan de Lenteweg op het Euregio Bedrijvenpark in Glanerbrug te vergroten van circa 50 naar 370 ton.

Storm van protestDe gemeente weigerde hem daarvoor de vergunning. In het nieuwe bestemmingsplan voor het Euregio Bedrijvenpark is de opslag vastgelegd op 48,6 ton consumentenvuurwerk. Precies datgene wat hij nu heeft. „Dat stelt helemaal niks voor”, vindt Pen. „Zoveel capaciteit heeft een grote winkel al.”

Ruim een jaar geleden stak een storm aan protest op na een verzoek van de ondernemer om 370 ton consumentenvuurwerk te mogen opslaan op het bedrijventerrein. Mede door al die commotie besloot de gemeente Enschede af te zien van de uitbreiding. De advocaat van Dream Fireworks probeerde via een juridisch steekspel alsnog ruimere rechten voor zijn cliënt af te dwingen. Maar dat had geen succes.

ParapluOm 370 ton vuurwerk te kunnen opslaan, wil Pen zijn bedrijf aan de achterzijde met circa 500 vierkante meter uitbreiden.

Wethouder Hans van Agteren zegt dat het Pens goed recht is bij de Raad van State een zaak tegen de gemeente aan te spannen. Van Agteren wijst erop dat de gemeente met een paraplubestemmingsplan voor de gehele stad heeft aangegeven dit soort ontwikkelingen niet te willen.Eerder verloor Pen het beroep in deze kwestie.Foto: Frits Pen (Robin Hilberink)