Nieuws Actueel

Drentse kat na 2 jaar teruggevonden in Winterswijk

Van onze redactie 7 januari 2015

Dochter Emma: "Mijn zus stond buiten toen ze kwam aangewandeld. 'Moet je eens kijken wat een lief ding', zei ze. De volgende dag stond ze er weer. En daarna weer en weer. Dat is 2 maanden zo gebleven."

Takkie De familie knoopte Jackie, die inmiddels door de meiden Takkie was gedoopt, een bandje om met een oproep aan de eigenaren van de kat om contact op te nemen met de familie. Vader Bart: "We vonden het zielig dat de kat altijd maar in de kou liep en voor onze deur stond te miauwen."

Chip Niemand reageerde. Dinsdagavond besloot de familie een dierenarts te raadplegen. Die las de chip van de poes uit en ontdekte dat de eigenaren in Beilen wonen. Emma belde de familie. "Het viel helemaal stil aan de andere kant van de lijn toen ik zei dat we de kat gevonden hadden." Het dier bleek al 2 jaar verdwenen te zijn.

De Beilense familie is 's avonds nog naar Winterswijk gereden en kon Jackie rond middernacht weer in de armen sluiten. Hoe de kat van Beilen in Winterswijk is gekomen, is een raadsel.