Nieuws Actueel

Dressed with Love: nieuw ‘jurkjesmerk’ uit Twente

Van onze redactie 19 december 2014

De eerste collectie van Dressed with Love bestaat uit achttien jurkjes. Het gaat om drie basismodellen die in vier kleuren te koop zijn, en zes feestjurken. De presentatie van de collectie voor 180 vrouwen, in restaurtant Dorset dat wordt gerund door Kitty Leurink en haar echtgenoot, was een doorslaand succes. „De eerste 25 jurken hebben we in de dagen na onze eerste show verkocht”, vertelt Anne Morselt.

Produceren zonder bankkrediet

Het duo liet zich inspireren door het succes van het merk LaDress, dat zeven jaar geleden door Simone van Trojen via internet in de markt werd gezet en nu ook bij de Bijenkorf hangt. Leurink en Morselt kozen er met Dressed with Love ook voor in Nederland te laten fabriceren en alleen via internet te verkopen. „Als je in het buitenland laat produceren, moet je grote aantallen bestellen”, weet Leurink. „Dat willen we niet. Wij financieren ons bedrijf met eigen geld en kunnen bij het atelier waar we de jurken nu laten maken beperkte aantallen bestellen. Het is de bedoeling dat we groei uit onze omzet kunnen blijven financieren, zodat we geen bankkrediet nodig hebben. Bovendien is de levertijd korter als we in Nederland laten produceren: één week.”

Alleen verkoop via internet

De keuze voor internet als verkoopkanaal is vooral pragmatisch. „We zijn door verschillende modezaken benaderd, maar als we voor een dealernetwerk kiezen, komen we met onze marge in de knoop. Dan worden de jurken te duur. Daarom kiezen we voor internet. Wie toch wil passen, kan op afspraak op vrijdag bij ons in Dorset langskomen”, legt Leurink uit. De prijzen variëren nu van 190 tot 265 euro voor een basisjurkje en van 325 tot 345 euro voor een feestjurk, waarvan er maximaal vijftien worden geproduceerd. De eerste jurkjes worden verkocht tot maat 42. Maar we gaan naar maat 44”, kondigt Morselt aan.

Foto: Anne Morselt en Kitty Leurink komen met hun eigen modemerk: Dressed with Love (Frans Nikkels)