Nieuws Actueel

Drielingzwangerschap: speciaal, maar met veel risico's

Van onze redactie 9 april 2015

Image 4847285

Haar man Marijn lacht: "Toen waren we echt in shock. Ken je die reclame van Interpolis? Met die echo en dat oudere kindje dat roept ‘3, 3, 3!’ Wij reageerden precies hetzelfde als die ouders." Lieke: "Dan staat je leven even stil. Wat nu? Ik dacht meteen: kan dat wel? Kan mijn lijf dat wel aan?"

Zeer zeldzaam Identieke (eeneiige) drielingen zijn zeer zeldzaam. De bevruchte eicel heeft zich na enkele celdelingen op natuurlijke wijze gesplitst in 3 losse embryo’s. Drielingzwangerschappen zijn ook risicovol. De zwangerschapsduur is gemiddeld 33 weken en het geboortegewicht van de baby's is vaak laag. Bij drielingen die de placenta delen kan de ene foetus te veel bloed krijgen, de ander(en) juist te weinig.

Ziekenhuis Vanwege deze risico's ligt Lieke Emonds inmiddels al meer dan 2 maanden in het ziekenhuis. Eerst in Leiden en de laatste weken in het Radboud UMC in Nijmegen. Werken kan ze sinds oktober niet meer. Ondanks haar verblijf in het ziekenhuis leek het tot 2 keer toe toch nog fout te gaan met de zwangerschap.